Har just ställt i ordning en monter i Kameramuseet Olofström bestående av de flesta föremålen i Zeiss Movilogi-serie. Dock saknar jag några i serien bl.a. Moviphon rullbandspelaren som mekaniskt kopplas till projektorn. Även originalhögtalaren Movivox är efterlängtad. På bilden ser Du 3 olika dubbelåttakameror, den först utkomna var brun, därefter grå och lillebror Movinette. Movitrix - texttillsatsen med vilken Du kan göra rullande text och mycket mer. Tele och vidvinkeltillsatserna Movigonar och Movitelar.

 

När Instamatickamerorna från KODAK introducerades 1963 fick väl de som inte var med på tåget kalla fötter och satsade i stället på den nygamla Karatkassetten. Man döpte om till Rapid och i DDR kallade man den för SL (schnell laden) Här några med de kassetterna i Kameramuseet Olofström.

 

 

Under väldigt många år, ja till och med in på 1950-talet såldes specialförpackad film till besättningen på Flottans långresefartyg som avgick från Karlskrona.  Fukt och värme var ej heller på den tiden något som filmerna mådde bra av. Oftast var det 120 och 620-filmer som levererades från fabrik i aluminiumrör med skruvlock.  Till dem som hade "vanlig" film rekommenderades att förvara den i plåtburkar med risgryn som skulle dra åt sig fuktigheten. Annonsen ur Blekinge Läns Tidning