Någon som vet ….

 

Denna typ av bild som man kanske kan kalla visitkort har jag nyligen fått till museet. Format på bilden är

35x55mm och hela ramen 65x85.

Har tidigare aldrig sett denna sorts ihopfällbara ram. Kanske någon av Er bloggläsare kan komplettera med årtal eller annan information.

 

Påminner om samlarmarknaden i Olofström den 1 Sept. Bordsbokning pågår.

www.museikameror.olofstrom.net

 

 

Någon som vet?

Sedan en tid tillbaka har jag en kamera som är lite svår att artbestämma. Det är en enkel lådkamera i metall som på bärremmen har Thornton & Pickards logga samt texten PUCK. I det flesta böckerna om äldre kameror finner man lätt namnet Puck men då gäller det oftast en stereokamera från 1932. Även en lådkamera från 1928 för formatet 6x9 finns, men då är den gjord i trä och klädd med vackert brunt läder.Uppgifter om min kameras tillverkningsår och på den tiden gällande svensk generalagent tas tacksamt emot under kommentarer här på bloggen eller direkt till nilsharaldottosson@gmail.com 

 

 

 

Ett utdöende släkte

 

Det händer ganska ofta att jag får förfrågningar om vem som reparerar äldre analoga kameror. Dessa för oss fotograficasamlare så viktiga företag blir allt färre. Dock vill jag här gärna berätta om Christer Andersson i Malmö med sin firma Kamerateknik. Han har god kunskap om hur de gamla mekaniska kamerorna är uppbyggda och skall fungera. Till stor del repareras också nutidens digitala kameror av firman.