Vad är detta för påhitt?

En tämligen ny småbildskamera för 135-film. Kom förmodligen ut på marknaden alldeles innan digitalkamerorna slog igenom.

 

Det som förbryllar mig är namnet, ja inte Titan, som kan vara en modellbeteckning, men Voig som ju känns Voigtländer lång väg. Till det kommer VITORET som var namnet på en lång rad av Voigtländers modeller under tidigare år.

Läste någonstans att år 1997 fick Ringfoto GmbH, en grupp fotohandlare i Tyskland, lite påminnande om Svenska Linkopias ”Er bildbutik”, ensamrätten till det gamla fina namnet Voigtländer. Detta tillsammans med Alfo Marketing KG.

Om någon av Er läsare vet mer så hör gärna av Er här under kommentarer.

 

1 kommentarer

Volker Kelm

10 Feb 2014 09:26

Hej Nils Harald,

Den här skapelsen ser ut som är gjort i Taiwan av företaget Ouyama Inc.
Dom har gedigen erfarenhet av produktförfalskning. "Kameror" av märket Canomatic, Olympia, Nikka, Minora och många fler såldes ofta för åtskilliga tusenlappar av ligor ute på gatorna till godtrogen folk. Inköpspris hos Ouyama var (eller är forttfarande) kring 5 dollar/styck vid beställning av 10 kameror.
Alla kameror har det lilla focus-free :-)
allt är skräp.

Svar: Alltid lär man sig något nytt! Tack Volker! Jag hade inte en aning om det företaget. Kollade deras hemsida. Nu är det digitalkameror som gäller för dem.Nils-Harald
Nils-Harald Ottosson

Kommentera

Publiceras ej