Har på Facebook hittat en sida som heter Analoga fotografer och tycker mig se ett allt större intresse för fotografering med fotografisk film. Inte bara filmen är det intressanta utan kamerorna man söker skall helst vara utan vare sig bländar eller tid eller autofocus.

Har jag rätt när jag tror att merparten av medlemmarna där är något yngre om man jämför med oss som samlar på kameror för att se kamerans tekniska utveckling?

 
 
 

Låt oss hoppas att trenden från tidigare år på Samlarmarknaden i Olofström håller i sig där det framgår att medelåldern på besökarna blir allt mer spridd. Från skolungdomar som vill veta vad som hände i kameran förr i tiden till kamerasamlare som vill upplösa sina samlingar.

2 kommentarer

Sarah Lycksten

13 Aug 2013 10:09

Kul att du hittade oss Nils-Harald! Det är absolut en ny generation analoga fotografer på uppsving men också en del "gamla rävar" som börjat sakna sina gamla bladare de sålde när det digitala slog igenom.

Svar: Välkommen till vår samlarmarknad i Olofström den 1 september. Hoppas Du inte bor allt för långt bort från Blekinge.Nils-Harald
Nils-Harald Ottosson

Simon Ljungberg

13 Aug 2013 22:14

Hallåj! Jag är en av FB-medlemmarna. Började fota analog då för ett år sen, då var jag 24. Har precis börjat framkalla hemma! Några kameror har det också blivit, är väl uppe i typ 25st…. haha.

Det är kul!

Svar: Hej Simon! Då har Du världens chans att utöka Din samling om Du har möjlighet att komma till Olofström den 1 september. Inga fantasipriser eftersom säljarna alla är samlare. Dessutom finns också möjligheten att kolla kamerans funktion innan köp.Välkommen.
Nils-Harald Ottosson

Kommentera

Publiceras ej