Fotograficasamlarmarknaden i Olofström.

 På försommaren1995 fick jag, inspirerad av liknande evenemang i bl.a. Tyskland, idén att starta en samlarmarknad som riktade sig enbart till personer vilka som hobby har att samla äldre fotoföremål.

Ivrigt påhejad av Johnny Karlsson, ordförande i Olofströms Hembygdsförening som blev medarrangör skedde starten i ”Längan”, en utställningslokal i Holje Park Olofström.

Redan efter några år fann Olofströms Kommun genom sin dåvarande Kultursekreterare Johnny Isaksson vår samlarmarknad så intressant att vi erbjöds större och mer ändamålsenliga lokaler i Folkets Hus.

Ännu några år gick och Olofströms Hembygdsförening som vid den tidpunkten hade lanserat begreppet Olofströmsmässorna fann att dessa föll lite utanför föreningens egentliga verksamhetsområde varför huvudmannaskapet överläts till styrelsen för Folkets Hus Olofström.

 Då jag nu bland annat med ålderns rätt drar mig tillbaka från denna enda i Sverige regelbundet återkommande specialmässa vill jag passa på att tacka alla som deltagit i verksamheten som medarrangörer, utställare och icke minst alla besökare från både Sverige, Danmark och Tyskland. Dessa mässorna medför naturligtvis att många numera vet var Olofström är beläget och kanske även besöksnäringen fått och får glädje av dem. Vem som i fortsättningen förutom Folkets Hus kommer att sköta ”Fotografica” är för mig i skrivande stund obekant.

 Nils-Harald Ottosson

1 kommentarer

Folke Kelm

31 Mar 2015 22:49

Hej Nils Harald,

vad måste jag läser....herregud, så får det inte bli. Har Du ingen som kan ta över efter dig? Jag inser ju att vi alla inte blir yngre och att tidens tand biter. Hade jag bott i Olofström med omnejd hade jag mycket väl kunnat tänka mig att ta en del av jobbet, men Gislaved är lite väl långt bort.

Du kan gärna kontakta mig per email, men observera att jag har bytt e-post adress, yahoo visade sig att vara alltför besvärligt i sista tiden.

kommer du att fortsätter med museet och den här bloggen?

mvh
Folke

ps: jag hälser ochså från Julius, trots att han redan sover. han kommer att bli besviken när jag berätter.

Svar: Hej Folke!Åberopande vårt telefonsamtal efter ovanstående inlägg får vi ju hoppas att någon annan ser till att det blir en fortsättning på Fotograficasamlarmarknaden. Folkets Hus i Olofström tycks inte ha något intresse. Varförinte någonstans i Småland? Museet lever vidare och jag skall försöka bättra mig med blogginlägg lite oftare.
Nils-Harald Ottosson

Kommentera

Publiceras ej